Versleten rail aluminium schuifpui vervangen

Bij een aluminium schuifpui is een veel voorkomend probleem dat de rails versleten zijn. De oorzaak hiervan is dat er te lang gewacht wordt met het vervangen van de schuifpui wieltjes. De schuifpui wielen slijten door algemeen gebruik en nog harder bij weinig onderhoud. Op bovenstaande foto’s is te zien dat de rails hierdoor volledig krom getrokken zijn. De loopwielen functioneren daardoor niet meer goed, wat ervoor zorgt dat de deur klem loopt.

Aluminium schuifpui rails versleten

Vervangen schuifpui rails bij een hefschuifpui

Bij veel bestaande schuifpuien met hefschuifpui onderdelen zien we dat de onderrail geschroefd zit op de onderdorpel. Het gevaar daarvan is dat er snel houtrot kan ontstaan. Bijvoorbeeld omdat er water door de schroefgaten komt.

Schuifpui rails kopen

Bij het vervangen van de onderrail kunt u schuifpui rails en toebehoren kopen in onze webshop.

Bij het vervangen plaatst u de meegeleverde klikblokjes op de onderdorpel. Plaats deze in het midden hoe ook de oude rail bevestigd zat. Schroef de blokjes om de 30cm op de onderdorpel. Plaats daarna de onderrail erop en druk deze aan. De onderrail zit vast en het gevaar van houtrot wordt hiermee voorkomen.

Tijdig onderhoud van de schuifpui loopwielen

Om te voorkomen dat de rails bij een aluminium schuifpui versleten raken is tijdig vervangen van de schuifpui onderdelen de oplossing. In onze webshop kunt u schuifpui wieltjes kopen voor aluminium schuifpuien van de merken Eland Brandt, Sobinco en Aliplast